Προανακριτική: Ο Μιωνής παραδέχεται ότι η συνάντηση για δήθεν χρηματισμό ήταν τελικά για εξωδικαστικό συμβιβασμό

«Άνθρακες ο θησαυρός Μιωνή» σχολιάζουν δηκτικά πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις διαρροές των τελευταίων ημερών περί αποκάλυψης «βόμβα» για απόπειρα χρηματισμού μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο επιχειρηματίας και αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ, Σάμπι Μιωνή, παραδέχτηκε ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής ότι η συνάντηση του ίδιου με τους Δ. Παπαγγελόπουλου και Ν. Παππά αφορούσε την επιδίωξη εξωδικαστικού συμβιβασμού για την εκκρεμή διένεξη με τον εκδότη της «Δημοκρατίας», Γ. Φιλιππάκη.

Κατά τις πληροφορίες από πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο μάρτυρας της Επιτροπής παραδέχτηκε πως οι καταγγελίες περί δωροδοκίας ήταν προσπάθεια εξεύρεσης λύσης και συγκεκριμένα εξωδικαστικού συμβιβασμού με τον Γιάννη Φιλιππάκη.

Κατά τις ίδιες πηγές, τη στιγμή που ο Σάμπι Μιωνή προχώρησε στην εν λόγω παραδοχή, ο Γιάννης Ραγκούσης ρώτησε τον μάρτυρα αν τα πραγματικά περιστατικά που παραθέτει είναι ότι η απόπειρα χρηματισμού τελικά ήταν η επιδίωξη εξωδικαστικού συμβιβασμού. Ο Σ. Μιωνή απάντησε καταφατικά, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει προβοκάτσια, κάνοντας λόγο παράλληλα για ψευδείς καταγγελίες που κατέπεσαν από τον ίδιο τον μάρτυρα.

«Άνθρακες ο θησαυρός Μιωνή» σχολιάζουν δηκτικά πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «γελοία» όσα καταθέτει ο μάρτυρας λόγω των αντιφάσεών του. 

Εγκληματική οργάνωση οι Παπαγγελόπουλος, Παπαδάκου και Φιλιππάκης

Νωρίτερα, ο Σ. Μιωνή κατηγόρησε τους Δ. Παπαγγελόπουλο, Γ. Παπαδάκου, Γ. Φιλιππάκη και Αλ. Τάρκα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παραδικαστικό κύκλωμα «από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους» που σκοπό είχαν τον εκβιασμό του προκειμένου να ενδώσει και να καταθέσει 350.000 ευρώ στο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού με τον εκδότη της «Δημοκρατίας». Τόνισε δε πως όσα αναφέρει στην Προανακριτική Επιτροπή θα συμπεριληφθούν στα ένδικα μέσα που θα κινήσει σήμερα εναντίον των προαναφερθέντων. Ξεκαθάρισε, επίσης, πως ουδεμία ανάμειξη έχουν οι Αλ. Τσίπρας και Ν. Παππάς.

«Όλα όσα έζησα ήταν σαν ταινία τρόμου. Πέσαμε θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον κ.Παπαγγελόπουλο και μέλη την κ.Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη και τον κ. Τάρκα» φέρεται να είπε ο μάρτυρας σύμφωνα με πηγές του ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε: «Ολοι αυτοί μας στοχοποίησαν σε χρόνο ρεκόρ. Προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπη και τρομοκρατίας. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις».

Σύμφωνα με την αφήγηση του μάρτυρα όπως αυτή διέρρευσε από πηγές του ΚΙΝΑΛ, η επίμαχη περίοδος ξεκινά από το 2015 και μετά. «Η εγκληματική οργάνωση του κ. Παπαγγελόπουλου με στοχοποίησε για να με εμπλέξει με τη λίστα Λαγκάρντ» φέρεται να σημείωσε ο μάρτυρας, συμπεριλαμβάνοντας στα λεγόμενά του και τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, Σταύρο Παπασταυρου, ο οποίος ήταν στενός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

«Οι κατηγορούμενοι κατασκεύασαν κατηγορίες με πολλούς σκοπούς. Ένα απίστευτο ψέμα τους.

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος και η παρέα του ξεγέλασαν την τότε κυβέρνηση φτιάχνοντας ένα παραμύθι με δράκους και ψέματα» φέρεται να τόνισε κατά τις ίδιες πηγές, ενώ συμπλήρωσε πως «αυτή η ομάδα ήθελε να βγάλει χρήματα και βοηθούσε πολιτικούς σκοπούς».

Συνεχίζοντας τη διήγηση του, παρέθεσε πως «αυτοί οι άνθρωποι προσπάθησαν να με εμπλέξουν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος». Κατά τον Σ. Μιωνή, ο Αλ. Τάρκας είναι εκείνος που τον κατήγγειλε στις αμερικανικές Αρχές για ξέπλυμα «μαύρου» χρώματος. «Μετά οι Αμερικάνοι άρχισαν να ρωτούν και τότε βγήκαν τα ψεύτικα πρωτοσέλιδα της ¨Δημοκρατίας¨ ότι με ψάχνει το FBI και μας παρουσίαζαν (σ.σ. τον ίδιο, Αγγ. Μεταξά και τον Στ. Παπασταύρο) ως φοροφυγάδες και λαμόγια. Ξέρετε, τους Εβραίους δεν είναι πρώτη η φορά που τους στοχοποιούν».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι δικηγόροι του Μιωνή «καταθέτουν σήμερα Μήνυση για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό,  σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, του εκδότη Αλέξανδρου Τάρκα και της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, με χθεσινή δήλωσή του, χαρακτήρισε μηδενική την αξιοπιστία του κ. Μιωνή, διότι ο κ. Μιωνής «έχει διωχθεί για απόπειρα κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου μαζί με το γνωστό Σταύρο Παπασταύρου, σύμβουλο του κ. Σαμαρά, και σήμερα κατηγορείται για εξαπάτηση της Ελληνικής Δικαιοσύνης» (δείτε παρακάτω).

Προσερχόμενος στην επιτροπή, ο μάρτυρας δεν απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν θα καταθέσει ηχητικό ντοκουμέντο για συνομιλία που, σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα, είχε με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Είχε δηλώσει, επίσης, στη φρουρά της Βουλής ότι δεν θέλει φωτογραφική κάλυψη την ώρα που θα προσερχόταν στην επιτροπή.

Καταρρίπτονται τα περί δήθεν σκευωρίας

«Μετά τις ψεύτικες διαρροές περί αναίρεσης της αρχικής κατάθεσης του προστατευόμενου μάρτυρα Μάξιμου Σαράφη, οι οποίες δεν είχαν καμία τύχη, η δεύτερη προστατευόμενη μάρτυρας, Αικατερίνη Κελέση, έδωσε σήμερα την χαριστική βολή, εμμένοντας στις αρχικές καταθέσεις της στην εισαγγελία Διαφθοράς, με τις οποίες δίνει ονόματα πολιτικών για χρηματισμό και ξεκαθαρίζει ότι δεν γνωρίζει κατ’ ουδένα τρόπο τον κ. Παπαγγελόπουλο», ανέφεραν το βράδυ της Τρότης κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την εξέταση της «Αικατερίνης Κελέση» από την προανακριτική η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

   « – όσα κατέθεσε για την υπόθεση Novartis είναι όλα αληθινά και επιβεβαιώνει πλήρως το περιεχόμενό τους.

– όλα όσα κατέθεσε αποτελούσαν πρακτικές της εταιρίας που είχαν την απόλυτη έγκρισή της

   – όσα έχει καταθέσει προκύπτουν από συγκεκριμένα έγγραφα τα οποία προέρχονται από υπολογιστές της Novartis.

   – όσα κατέθεσε, τα κατέθεσε αυτοβούλως και με γνώμονα την αλήθεια, δεν έχει παροτρυνθεί, ούτε πιέστηκε, ούτε εκβιάστηκε από κανέναν, ήταν αποκλειστικά δική της συνειδητή απόφαση.

   – στην εισαγγελία Διαφθοράς εμφανίστηκε κατόπιν δικής της πρωτοβουλίας και όχι με την παρέμβαση ή υπόδειξη κάποιου άλλου

   – δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον κ. Παπαγγελόπουλο, ούτε τον έχει συναντήσει ποτέ της, ούτε γνωρίζει κάτι γι αυτά που τον αφορούν».

  Θυμίζουμε επίσης ότι ο μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» δεν άλλαξε τις αρχικές του μαρτυρίες, επιβεβαιώνοντας «όλα όσα έχει καταθέσει στην εισαγγελία Διαφθοράς και μίλησε με βεβαιότητα για δωροδοκίες υπουργών» σημειώνουν οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Δ. Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:

«Κατέρρευσε η προσπάθεια συγκάλυψης του μεγάλου σκανδάλου της Novartis. Eπιστρατεύουν λοιπόν τώρα και τον κ. Μιωνή γνωστό από την εμπλοκή του στη Λίστα Λαγκάρντ. Ο κ. Μιωνής έχει διωχθεί για απόπειρα κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου μαζί με το γνωστό Σταύρο Παπασταύρου, σύμβουλο του κ. Σαμαρά, και σήμερα κατηγορείται για εξαπάτηση της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Μετά το Noor 1 και τον ισοβίτη καταδικασμένο για ναρκωτικά Γιαννουσάκη εμφανίζεται ένας ακόμη αμφιλεγόμενος μάρτυρας άσχετος με την υπόθεση που ερευνά η επιτροπή. Ευκαιρία να ξεπλύνουν άλλο ένα μεγάλο σκάνδαλο.

Χρησιμοποιούν ένα ευφάνταστο πρόσωπο που συγχέει σκόπιμα και κατ’ εξακολούθηση ιδιωτικές υποθέσεις του με διακρατικά ζητήματα. Μεγάλος ο κίνδυνος να διαταραχθούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ και να προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο.

Όσο κυβερνούσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο επιχειρηματίας Σαμπύ Μιωνής επεδίωκε να συνάψει σχέσεις με υπουργούς και στελέχη του και κατηγορούσε ως εκβιαστή το σημερινό υπουργό της Ν.Δ. Μάκη Βορίδη.

Σήμερα που κυβερνά η Ν.Δ. στρέφεται εναντίον μου. ‘Αξια θαυμασμού η μηδενική αξιοπιστία του και προφανής η ανέντιμη πολιτική εκμετάλλευση από διεφθαρμένους διαπλεκόμενους παρανοϊκούς που θα σπεύσουν να υιοθετήσουν τα μεγάλα ψεύδη του. Περισσότερα μετά την κατάθεση του κ. Μιωνή».

documentonews.gr 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί